Bijzondere mensen zijn we niet. Wel ervaren we dat God een bijzondere weg met ons gaat!

Familie Schenkeveld

Wij zijn Dick & Mardine Schenkeveld-Walraven en we zijn voor MAF uitgezonden naar Liberia (West-Afrika). Dick vervult de rol van Operations Manager.

profile avatar

Dick Schenkeveld

Man van Mardine
Papa van Samuël, Ruth & Jafeth
Operations Manager
Piloot

Geboren op 7 september 1986 in Korendijk en vanaf zijn 8e wonend in Brakel. Vroeger sprak Dick al eens over piloot worden, maar het werd toch architect. Doorgestudeerd als brandveiligheidsexpert heel wat jaartjes werkzaam geweest als brandveiligheidsinspecteur en -adviseur.
In 2012 de test gedaan om misschien F16-piloot te worden, gelukkig niet gehaald. Toen maar een maffe hobby uitgekozen: vliegen! Vlieglessen genomen en vanaf 2014 zijn brevet op zak.

profile avatar

Mardine Schenkeveld-Walraven

Vrouw van Dick
Mama van Samuël, Ruth & Jafeth
Oud-leerkracht
Fotograaf

Geboren op 17 juni 1993 in Waardenburg. Geboren en getogen. Altijd al juf willen worden (of doventolk maar praten met de mond ging toch makkelijker, of fotograaf). PABO gedaan, maar omdat de uitdaging van de opleiding al snel minder werd, maar de stages toch te leuk waren, hobbyfotograaf geworden. Dit liep een beetje uit de hand, Mardine Fotografie werd in 2012 ook een officiële ‘eenvrouwszaak’, maar ondertussen toch de PABO goed af kunnen ronden. Wat jaartjes werkzaam geweest op de Rehobothschool in Geldermalsen, maar in 2021 besloten thuisblijfmoeder te zijn. Ook in Liberia vooral moeder en ‘home-manager’.

Onze 3 mooie kinderen. V.l.n.r. Samuël, Jafeth, Ruth

Ons MAF-verhaal

Ons MAF-verhaal begint op 15 juni 2019. Die dag stond de jaarlijkse zendingsdag van de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) gepland. Omdat er voor de kinderen ook oppas was, besloten we om het morgengedeelte bij te wonen. We vonden het een indrukwekkende morgen, waarom zijn we hier niet eerder geweest? Zo zaten we daar, tussen ongeveer 3800 mensen. Tot daar de oproep klonk of er nog jonge mannen of gezinnen in de zaal waren die hun leven hier op wilden geven voor hun naasten ver weg. Dat kon voor de zending, maar ook organisaties als Wycliffe en MAF werden genoemd. Dat laatste kwam binnen! Meer dan we op dat moment toe wilden geven. Maar tegelijkertijd voelden we ons gewillig gemaakt om huis en haard te verlaten en onze naasten ver weg te dienen. Toen we in de auto de morgen nog eens met elkaar bespraken, bleek dat we hetzelfde hadden. En dat was bijzonder!

Waarom MAF en niet een van de zovele andere goede (zendings)organisaties? Wij geloven dat God met ieder leven een plan heeft. Hij wilt dat je de talenten die je van Hem gekregen hebt gebruikt tot eer van Hem! Dat kan op veel manieren. We doen beiden met plezier ons werk. Maar misschien ken je die vragen wel: ‘Is dit nu zoals God het voor mij/ons bedoeld heeft? Zit ik op de goede plek?’ Als moeder en juf heeft Mardine natuurlijk een ‘zendingsveldje’ dichtbij. Dick heeft, naast zijn werk, in 2014 zijn brevet gehaald. Zomaar! Nu kijken we terug en zien puzzelstukjes op zijn plek vallen. Niets gebeurt er zomaar, alles heeft een doel. Zijn doel!

Zo zijn we na de zendingsdag verder gaan zoeken, bidden, Bijbel lezen, preken luisteren (sommige bemoedigen je om verder te gaan zoals o.a. deze), MAF-verhalen lezen van het internationale staf, en denken, denken, denken…
Na contact op te hebben genomen met de MAF adviseerden ze ons om een presentatie van verlofgangers bij te wonen. Verder waren er 5 oktober (Next Destination) en 1 november (Interessedag) events gepland waar we heen konden gaan.

Ondertussen kregen we in oktober huisbezoek. Toen we aan het einde van het bezoek vertelden wat ons bezighield in de laatste maanden was het huisbezoek nog niet ten einde. Een van de broeders wilde aan het eind gaan eindigen en vertelde dat hij thuis al een Bijbelgedeelte opgezocht had. Maar na het aanhoren van ons verhaal was dit wel een toepasselijk en bemoedigend gedeelte. Hij las Jesaja 52 (vooral vers 11 en 12 kwamen erg binnen!). Niets gebeurt bij geval, dat maakte ons wel stil!


Hoe onze weg verder ging zullen we in blogberichten met jullie delen.

Meeleven

Reacties of vragen zijn altijd welkom. Dit kan door ons live aan te spreken, of door het contactformulier op de site in te vullen. Verder hopen we regelmatig wat nieuws te delen in de blog en jullie mee te nemen in ons traject. Ook kunt u hier allerlei manieren vinden om ons te steunen!