Site Loader

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat we een berichtje gepost hebben. Tijd voor een update!

Dick is 19 december 2019 gestart met zijn ATPL-theoriestudie. Dit is de theoriestudie die nodig is om het commerciële brevet te halen. Men zegt dat je deze theorie in één jaar tijd kan halen, mits er 12-15 uur per week gestudeerd wordt. Dit betekent, naast de zondagsrust ong. 2 á 3 uur studie per dag. Naast een baan en gezin vraagt dit veel discipline! Maar het gaat GOED! Ik, Mardine, neem mijn petje af voor Dick. Iedere dag gaat hij om 5.30u uit bed (natuurlijk, genoeg mensen moeten voor hun werk er eerder uit…maar het is wel aardig stevige kost als ontbijt…). Een voorbeeld.

Zo ziet de online leeromgeving eruit. Hier kan je zien uit hoeveel pagina’s de les bestaat en wat de onderwerpen zijn die aan de orde komen.
Deze les gaat over route-planning. De vraag was welk punt op de grond een goed herkenningspunt was vergeleken met de kaart. Zoals bij de pijl de splitsing van een rivier? Dick vroeg dit aan mij en ik dacht dat dit wel goed te zien zou zijn…
De splitsing van de rivier bekeken vanuit de lucht.
Waar zit de splitsing die ik op de kaart zag?
Een meer is vanuit de lucht véél beter te herkennen, die zie je op de kaart nog net bovenaan het rondje getekend. Goed blijven kijken en nadenken dus…

Praktijk

Dick heeft inmiddels een paar lessen gehad bij de MATC (MAF-vliegschool in Teuge) en na de les van vanmorgen kreeg hij te horen dat hij vanaf nu zonder instructeur op de toestellen van de MATC mag vliegen. Dit betekent dat hij vanaf nu vaker vanaf Teuge vliegt dan vanaf Seppe (waar hij tot nu toe vloog). Ook kan hij nu gaan starten met zijn GEB-vluchten. Dit zijn een aantal vluchten die de MATC als opdrachten geeft, met specifieke lesdoelen. Bijv. de eerste GEB-vlucht is van Teuge > Eelde (Groningen) > De Kooy (Den Helder) > Teuge. Later moet hij ook vluchten doen naar Polen en naar de ‘Channel Islands‘ (2 eilanden voor de Franse kust). Wanneer Dick deze vluchten geboekt heeft zullen deze ook in de agenda op deze site vermeldt staan. Mochten er nog stoelen vrij zijn dat kunt u dat daar vinden en als u het leuk vindt om eens mee te vliegen: mail ons dan naar info@mafschenkeveld.nl.

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *