Site Loader

Tussen alle studie-uren van Dick door gebeuren er, gelukkig, meer dingen. Een persoonlijke beleving van vrijdagavond 21 februari op de jeugdvereniging.

Als JV +10 Samuël hadden we mevrouw De Jong-Mijnders van Stichting De Lichtkring uitgenodigd om iets te komen vertellen over hun werk. Ze vertelde vooral over hun werk onder de Amazone-Indianen. Ik ga niet het hele verhaal herhalen, dat was teveel. Sowieso mooi om te zien hoe ze de kinderen meenam ‘op reis’ naar de Indianen. Zo stapten we eerst in een grote Boeing van KLM, maar toen we in Brazilië waren geland en al een kijkje hadden genomen op de uitgestrekte bossen van het regenwoud, snapten we ook dat je daar met een Boeing niet ver komt. Daarom moesten we overstappen op een klein toestel van Asas (simpel gezegd de Braziliaanse tak van MAF – weer wat geleerd dat dus niet alles MAF heet wat MAF is). Zonder dit toestel én natuurlijk een piloot kunnen ook kleinere organisaties als De Lichtkring hun werk niet/nauwelijks doen.

Natuurlijk kwam ik enthousiast thuis en blijkbaar kwam dit wel over bij Samuël. Paar dagen nadat hij ook een plaatje gezien had van een Indiaan komt hij naar me toe met een plumeau achter z’n hoofd: ‘Kijk mama, ik ben een Indiaan!’ Geniet-momentje!

We hadden al eerder gehoord dat MAF voor meer dan 1000 grote en kleine organisaties werkt, maar dat zijn zulke grote getallen dat het je eigenlijk ook niet zoveel zegt. Maar na het horen van dit verhaal zie je de meerwaarde van het werk van MAF. En dat zorgt voor ons ook weer voor een bemoediging!

Studie

Nog een update over de studie van Dick. Wat theorie betreft hoopt hij volgende week de laatste lessen te hebben van het eerste blok (van de in totaal twee blokken). Daarna is het de bedoeling dat hij in een database examenvragen gaat oefenen. In deze database zitten ong. 15.000 vragen, dus hij verveelt zich voorlopig nog niet.

Welkom!

D.V. Vrijdagavond 13 maart hoopt het Gemengd- en Meisjeskoor uit Geldermalsen in de Hervormde kerk van Buurmalsen (Rijkstraatweg 11) te zingen. Hierbij zal een collecte worden gehouden t.b.v. de MAF. We zullen geïnterviewd worden over ons opleidingstraject en hoe we hiertoe gekomen zijn.
Welkom! Aanvang is om 20u.

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *