Site Loader

Dank, voor uw en jouw medeleven!!! Want wat kregen we dát veel na het bericht dat onze weg als ’toekomstig MAF-piloot+gezin’ gestopt is. De blog heette ‘Wat nu?’ en dat was dan ook een veel gehoorde reactie.

Maar inmiddels hebben we het nieuws een plekje gegeven en ging het leven verder. Want wat hadden en hebben we nog veel. Elkaar, drie [meestal] lieve kinderen, een huis, auto, allebei genoeg werk, gezondheid voor zover we mogen weten, een land waar we veilig kunnen leven ten opzichte van zoveel anderen in deze wereld, enz. enz.

CPL
Ook heeft Dick 8 september zijn Commercial Pilot License gehaald. Het brevet waarmee hij ook commerciële vluchten mag doen. Na het bericht dat ‘MAF-piloot’ het niet zou worden besloten we al snel dat hij dit brevet wel zou gaan afronden. In april had hij de theorie afgerond (ong. 1500 studie-uren). Daarna wachtten nog ong. 40 praktijkuren. Soort neusje van de zalm, beloning na hard werken. En erg fijn dat dit nu ook afgerond is.
Wat nu nog op de planning staat, maar wel in de ijskast, is Instrument Rating. Dit is nog een kostbaar stuk, als aanvulling op het brevet. Hiermee mag je door wolken en boven de wolken vliegen, zonder perse zicht te hebben op de grond. Brengt een stuk extra veiligheid in de cockpit en ongeveer de helft van de theorie was hierop gericht. Deze theorie-examens vervallen na 3 jaar als je er niets mee doet. Dus dat zou nog jammer zijn. Maar eerst even sparen…

Schenkeveld Advies & Mardine Fotografie
Dat brengt ons gelijk bij het volgende stuk wat ons nu bezighoudt. Deze week rond Dick zijn werk af bij de huidige werkgever. Omdat we niet weten hoe de komende maanden voor ons gaan lopen, is hij voor zichzelf begonnen. Het werk dat hij al deed, brandveiligheidsadviseur, maar dan nu als Schenkeveld Advies. Daarnaast hoopt hij zijn commerciële brevet ook te gaan gebruiken voor bijv. rondvluchten.

En ik (Mardine) ben als juf met de zomervakantie gestopt, maar nog steeds werkzaam als fotograaf bij Mardine Fotografie. En we mogen dankbaar zijn met alle aanvragen die steeds weer binnen komen druppelen. En tegelijk de agenda en hoofd niet zo vol te hebben dan voorheen. Erg fijn. Maar ik heb nog genoeg plek in de agenda voor fotoshoots, dus is het tijd voor een mooie fotosessie met hen die u/jouw lief zijn? Welkom!

Shootdag Soesterduinen/Vliegbasis Soesterberg
Al eerder had ik het over shootdagen. Een dag waarop ik voor een strakkere prijs op een mooie locatie fotoshoots verzorg. Daarvoor heb ik 23 oktober gepland!

Toekomstplannen
Op de blog bij Elke dag nieuw las ik ‘Maak je plannen met potlood en geef je pen aan de Heere’. Dat hebben we al geleerd en steeds meer en meer leren we dat. Met vallen en opstaan. Want wat hebben we graag de pen in eigen hand…

Maar wat staat ons nu te doen? We werken richting een open sollicitatie bij MAF International en MAF US te gaan doen. Ondertussen trainen we ons Engels op allerlei manieren. Tips zijn altijd welkom natuurlijk 😉 You’re welcome!

Voor nu: bedankt voor het medeleven door dit alles te leven, ik hoop tot ziens in Soest en we hopen jullie in de toekomst weer eens bij te praten.

Groetjes, Dick & Mardine

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *