Site Loader

…en wat wapperde die mooi! Niet alleen afgelopen dinsdag, op koningsdag, maar ook 2 weken geleden. Op 14 april had Dick de laatste 2 theorie-examens. En wat fijn: beide vakken met een positief resultaat afgerond. Daarmee kwam het einde aan de ATPL-studie. 14 examens achter de rug en we zijn dankbaar dat de Heere Dick de kracht, het verstand, inzicht en al het andere wat hij nodig had in deze studie gaf. De combinatie naast zijn werk en ons gezinnetje (nu kleuter, peuter, baby, maar het grootste gedeelte ook een zwangere vrouw in huis die nogal wat mankracht nodig had met stofzuigen, van alles tillen, traplopen enz.) was op sommige momenten best heel pittig. Maar over het algemeen mogen we terugkijken op een periode dat we ook echt hulp en moed van Boven kregen. En daarom ook: Soli Deo Gloria (alleen aan God de eer)!

Koningsdag
Afgelopen dinsdag brachten we de kinders een dagje bij oma (bedankt hè ma) en stapten we weer eens samen in het vliegtuig. Dat was al lang geleden, vorig jaar met de eerste GEB-vlucht over o.a. de Wadden (trainingsvlucht vanuit de vliegschool).

Dit keer wilden we ook over de Wadden, om te landen op Texel. Op het vliegveld daar kan je dan een fiets of auto huren. Omdat het zulk mooi weer was kozen we voor de fiets. Zo hebben we een flinke fietstocht gemaakt (van Zuid-Eierland waar het vliegveld is, naar Oudeschild, via Den Burg naar De Koog en weer terug naar het vliegtuig. Al met al zo’n 25 km, soms met flink tegenwind, maar het was een mooie en fijne dag.

Deze vlucht oefende Dick weer het navigeren zonder GPS-systeem, maar alleen de vliegkaart. Nu is Texel niet zo moeilijk, maar we maakte er gewoon wat leukers van. Van te voren had ik via Google Earth 2 dingen opgezocht die hij vanuit de lucht moest zien te vinden. Beide punten heeft Dick gevonden. Op de heenweg was het een natuurgebiedje bij Slootdorp, op de terugweg het zwembad van Emmeloord. Zie hieronder een paar foto’s van deze dag.

Toen we thuis waren, de kinders in bed lagen, keken we mee met de boeiende en bemoedigende livestream van MAF NL. Heb je hem gemist? Klik hier of hieronder om deze uitzending terug te kijken.

Op de planning
De komende tijd staan er wat vluchten gepland, ook met passagiers. Ook een keertje meevliegen? Hou dan onze agenda in de gaten. Zo wil Dick ook eens naar Helgoland vliegen. Wel eens van gehoord?

Mini-eilandje Helgoland is natuurwonder voor Duitse kust | Lifestyle |  Telegraaf.nl
Vliegveldje ligt op het linker eiland

Verder heeft Dick in de afgelopen weken veel gevlogen om het vliegen zonder GPS-systeem verder te trainen. Met en zonder instructeur. We hopen binnenkort meer duidelijk te hebben over wanneer hij het Post PPL Assessment kan herkansen. Het is een beetje een spanningsveld voor ons: niet met haast stappen nemen, maar ook stappen nemen als je voelt dat je aan de volgende stap toe bent.. Zo mag ons gebed dagelijks zijn of we bewaard mogen blijven voor haast én of God voor ons uit wilt gaan en achter ons aan wilt komen (naar Jesaja 52:11+12).

Naast al het vliegen en MAF-wederwaardigheden ben ik (Mardine) weer begonnen met de fotografie. Wil je ons steunen, maar ook een fotoshoot ‘nodig’? Boek dan via info@mardinefotografie.nl een shoot! 🙂

Groetjes van ons allemaal!

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *