Site Loader

Terugblikken
Het einde van het jaar is in zicht! Terugkijkend op 2020 is er veel gebeurd. In de wereld in het algemeen, maar ook in ons persoonlijk leven.
Dick mocht veel vlieguren maken, met de eerste vliegkampen van de vliegschool mee, gestart met het eerste blok van 10 specifieke trainingsvluchten (zogenaamde GEB-vluchten) en ondanks de coronasituatie bijna alle vluchten ook al mogen doen, de eerste 8 van de 14 theorievakken zijn positief afgerond en Dick is momenteel hard aan het voorbereiden op de volgende 4 vakken. Ook mochten we mooie, soms verrassende gesprekken en ontmoetingen hebben met mensen van MAF en anderen die in voorbereiding zijn.
Maar 2020 was ook het jaar dat we in verwachting werden ons 3e kindje, wat inmiddels alweer ruim 32 weken goed mag groeien. Samuël en Ruth mochten mooi ontwikkelen (en dan ook van bijna hele dag politieagentje moeten spelen tussen 2 peuters, tot genieten van 2 peuters die het de meeste tijd samen goed kunnen vinden en samen dan ook af en dan hun ondeugende buien hebben…). Ook hebben we de Marriage Course gevolgd (meer over de cursus weten, klik hier, en voor degene die vreemd zijn van cursussen voor relaties e.d.: nee, dit is niet voor stellen waarbij de situatie bijna hopeloos is, nee, dit is ook niet omdat we niet tevreden zijn, maar ja, dit is omdat liefde een werkwoord is en dit een mooie investering is, voor iedereen! Als jullie meer willen weten over onze ervaring hiermee, stuur gerust een berichtje.) Ook heeft Dick een positieve c-test gehad, maar dit mocht gelukkig heel mild verlopen en waren wij verder niet ziek geworden. En zo zijn er nog heel veel dingen meer te noemen die ons gepasseerd zijn in 2020. Ups én downs. Maar door alles heen mogen we nog steeds Gods ondoorgrondelijke leiding in ons leven ervaren.

‘Wij zijn echt wel lief voor elkaar hoor!’

Dank!
Naast alle ervaringen waren JULLIE er ook!

 • Jullie, die ons praktisch steunden. Zo kregen we vanuit onverwachtse hoeken hulp aangeboden. Praktisch in huis, een extra handje om op terug te vallen in het huishouden is erg prettig in een huishouden met een man die én het liefst in alles mij bij wil staan én zijn baan van 4 dagen heeft én een papa-dagje én een pittige theoriestudie doet die veel tijd en energie kost én de nodige vlieguren maakt enz. En dan die schattige peuters in huis, die veel energie geven en de nodige energie en tijd vragen maar daarnaast ook gewoon met vieze laarsjes de keuken binnenrennen, knoeien met eten en zoveel situaties meer die ieder met kleine kinderen wel herkent. Daarnaast heb ik in deze zwangerschap de ‘pech’ dat mijn bekken vanaf moment 1 weet dat ik zwanger ben. Dat resulteert in dagen dat ik bijna niet kon lopen tot dagen dat ik niet fatsoenlijk kon lopen als ik ’te gek gedaan’ had (rare uitdrukking hè, ik vind het helemaal niet gek om ‘gewoon’ in huis je werk te doen én boodschappen én af en toe een kind tillen én zoveel meer, maar nu kan dat gewoon even allemaal niet, maar geeft niet, het is voor het goede doel én ik ervaar het ook wel weer zo dat juist door onze zwakheden die je nu extra merkt je je afhankelijkheid van de Heere meer voelt en dat is geen slechte les…).
 • Jullie, die ons financieel steunden. Hetzij door het kopen van mondkapjes (ik heb trouwens nog een voorraadje die op mag!). Of door gulle giften die onverwachts en soms op wonderlijke momenten op de rekening stonden. Dit maakt ons enerzijds klein, anderzijds voelt het als een bemoediging om onze MAF-weg verder te gaan en te mogen ervaren dat er voor ons gezorgd wordt.
 • Maar dit geldt niet alleen voor praktische en financiële hulp. Ook dank aan jullie die voor ons bidden, met ons meeleven, of op welke manier dan ook.
 • Bovenal, mogen wij onze Schepper danken. Voor de mooie momenten in de lucht (wat voel je dan weer op een andere manier je nietigheid), maar ook voor alle dagen dat we kracht kregen om onze weg te gaan.

Vooruitblik
Rond Oud- en Nieuw is het ook mooi om vooruit te blikken, wetend dat de toekomst voor ons onzeker is. Daarom moet je in het lezen van de volgende puntjes ook steeds erachter zetten: zo de Heere wil en wij leven zullen!

In 2021 hopen/verwachten/zien we uit naar:

 • Dé vliegtest die Dick nog moet doen en nodig is voor onze vervolgstap bij MAF. Deze is door verschillende redenen al een paar keer uitgesteld, nu staat deze gepland op 22 januari. Maar dit is afhankelijk van de lockdown-ontwikkelingen…
 • Wanneer deze test door mag gaan en positief afgerond mag zijn hopen we 1 februari het selectiegesprek te hebben bij MAF NL. Dit is zeg maar het sollicitatiegesprek. En wanneer deze positief afgerond mag worden zullen er weer heel wat vervolgstappen in onze agenda komen.
 • Gezinsuitbereiding eind februari. Hier kijken we als gezin erg naar uit en hopen en bidden dan ook dat alles goed mag verlopen en er een gezond kindje in ons gezin geboren mag worden.
 • Afronding van de theoriestudie. Afhankelijk hoe alles rondom de geboorte/kraamtijd gaat.
 • Samuël hoopt 15 januari 4 jaar te worden en mag 1 februari naar de basisschool.
 • Dick hoopt in september te starten met de volgende grote stap in de praktijkopleiding, namelijk Instrument Rating.
 • Ik, Mardine, hoop mijn onderwijsstokje na het zwangerschapsverlof neer te leggen. Vreemd idee, maar wie weet mag ik dat stokje over een paar jaar in de ‘bush’ weer oppakken om juf te zijn voor onze kinderen.

Zo, respect als u tot hiertoe alles gelezen hebt 😉 Een hoop tekst, maar met dit alles hopen we jullie weer een beetje bijgepraat te hebben en we merken ook dat openheid van onze kant belangrijk is voor het medeleven van jullie kant. Zo weten jullie weer een beetje wat er achter de schermen allemaal afspeelt.

We wensen ieder een goed jaareinde en een gezegend 2021! Dat bovenaan uw, jouw en ons leven mag staan: Soli Deo Gloria!

Een hartelijke groet, ook namens Dick (en Samuël en Ruth), Mardine

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *