Site Loader

Je kent het wel. Je staat op een druk kruispunt te wachten voor het verkeerslicht. Er waren al wegwerkzaamheden, je moest al omrijden, staat dat verkeerslicht ook nog op rood ook… En maar wachten… Misschien schieten er gedachten door je hoofd: ‘Sta ik hier nu wel goed?’ ‘Had ik niet een slimmere en snellere weg kunnen pakken?’. Maar ineens, ploep, GROEN! En dan? Gas op de plank?

Wij zijn afgelopen zaterdagmiddag weer thuisgekomen in ons eigen huis in Deil. Na 11 weken Engeland was het weer fijn om terug te zijn, maar het is met dubbele gevoelens. We kijken terug op hele verrijkende, leerzame, mooie weken en lessen. Wat is het leven in zo’n community een apart leventje. We hebben weken gehad dat we amper van het terrein afkwamen, maar op andere momenten waren we blij dat we met de auto eventjes weg konden (nogmaals dank autobedrijf Jan van Mourik & Zn. voor het beschikbaar stellen van een wat grotere auto!).

Afscheid genomen van alle Nederlandse kinderen.

Met onze missie-toolbox vol en beide een certificaat rijker keerden we terug. De huurders hadden het huis keurig achter gelaten, het boodschappenbriefje had ik naar ma W. en de buurvrouw gestuurd, maar dat werd nog even flink aangevuld met lekkers vanuit de TFC. Wat een welkom! Bloemetjes, ballonnen, tekeningen en kaarten en een hele hoop appjes kwamen binnen. Iedereen hartelijk dank voor de warme betrokkenheid en meeleven! Dat doet ons goed!!

Zondag weer naar onze eigen gemeente. Weer oud en vertrouwd, tegelijk merk je dat we in de achterliggende tijd gevormd en gekneed zijn. We voelen ons weer thuis, tegelijk wetend dat Gods Koninkrijk een veelkleurig Koninkrijk is, met mensen uit allerlei culturen, talen en kleuren. Daarvan mochten we binnen de Bijbelschool zeker al wat meekrijgen!

Maandag gingen de kinderen weer naar hun eigen klas in Geldermalsen. Wat hadden ze daar ook weer veel zin in en zagen ze er ook weer naar uit. Mooi om te horen dat dat van twee kanten kwam en zo hebben ze er alweer bijna een week opzitten. Samuël en Ruth zijn aan het einde van de dag wel aardig op. Van 10 weken 5 dagen in de week alleen een lange morgen school in een klasje met 4 kinderen, naar 4 lange dagen in een klas van meer dan 25 kinderen is natuurlijk ook weer even schakelen…

Groen licht!
Misschien dacht je/u wel, wat heeft dit alles met de opening van deze blog te maken?? Wij zaten in de afgelopen jaren in die auto van het voorbeeld. De levensreis tot 15 juni 2019 ging over aardig gebaande wegen, vonden we zelf. Tot daar een flinke T-splitsing verscheen. Na biddend de richting te zijn gegaan waar we ons door God geroepen voelde, kwam daar na een voorspoedige reis wat flinke haarspeldbochten. Een U-bocht, een drempel, vervolgens ‘omleiding’ en toen toch weer een voorspoedig vervolg. Het levenspad kan zwaar voelen, maar we mogen ons geleid weten door onze Hemelse Zender en we bidden of we ook aan Zijn Vaderlijke hand de weg mogen vervolgen.

Vandaag reden we naar Teuge, om vervolgens op het kantoor bij MAF Nederland te horen wat het licht van ons verkeerslicht zou zijn. Dit gesprek heette dan ook ‘groen licht’ gesprek. Dit houdt in of het steunfonds er gezond uitziet, of de minimale structurele financiële steun toegezegd is, of de TFC goed functioneert en natuurlijk ook belangrijk of het met ons ook goed gaat en hoe we erin zitten.

De uitslag: het licht staat op groen! Dit houdt in dat we de weg kunnen vervolgen en we ons verder voor kunnen bereiden op de uitzending naar Liberia. We wisten het al een beetje dat het er goed uitzag, waarvoor God en alle supporters hartelijk dank! Maar nu we het officieel hoorden gaat het nu meer en meer landen.

De planning [verdachte term in MAF-land] ziet er nu zo uit:

  • 19-21 december: HEAT training in NL. Dit is een safety-training. In Engeland al een verkorte versie gehad, nu een nog serieuzere versie van 3 dagen land.
  • 23-27 januari: oriëntatieweek in Engeland bij MAF International, de uiteindelijke werkgever van Dick. In deze week leren de MAF I beter kennen, de manier van werken, enz.
  • 28 januari: muzikale MAF-avond in de Bethelkerk in Geldermalsen met het inspirerende verhaal van Jan Zwart en de muzikale bijdrage van Ensemble Parlando.
  • Uitzenddienst en uitzending: rond april 2023.

‘Rond’ april, want het blijft nog even aanzien wat de huizenbouw in Liberia doet. Maar al met al gaat het wel heel snel. We houden ons nog even bezig met de laatste verplichte vaccinaties, verzekeringen, offertes van containers opvragen voor de verscheping. Verder staat ons huis nog steeds in de verkoop en hebben we een heleboel formulieren in te vullen voor van alles en nog wat.

Danken jullie mee voor dit mooie bericht? En bidden jullie mee dat ook de rest van de benodigde financiën goed mag komen? We wensen ieder een goede Adventstijd en gezegende Kerst toe.

Hartelijke groeten uit Deil

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *