Site Loader

Het klinkt zoals het is, je wordt of geselecteerd voor iets, of niet… In ons geval: je wordt geselecteerd als ‘kandidaat in opleiding’ of niet.
Voorafgaand aan dit gesprek hebben we (in september vorig jaar) het psychologisch onderzoek gehad, moesten we een lijstje met referenten opgeven en die hebben hun zegje over ons kunnen doen en verder zaten we te wachten op én goed vliegweer én 2 beschikbare instructeurs én einde van de regelgeving in de huidige lockdown dat Dick met die 2 mag vliegen. Want over dat laatste, snappen jullie het nog, Dick mag wel met 2 passagiers vliegen, maar niet met 2 instructeurs… Ach, tsja, er zijn ergere dingen, maar de logica is niet heel logisch in deze.
Maar gelukkig, het meeste was goed afgerond én in het tijdperk van ‘het nieuwe normaal’ mocht het selectiegesprek toch plaatsvinden voordat de vliegtest afgerond was. Natuurlijk moet deze nog wel gedaan worden, maar dan zodra dit mogelijk is.

Zo reden we maandagmorgen eerst met de kinderen langs Waardenburg om ze bij oma te brengen. Daarna door naar Teuge. Met lichte spanning, want hoe zal zo’n gesprek gaan.
Dit gesprek hadden we met de directeur van MAF NL, Adri, en het hoofd van de HR, Reina. Met Reina hadden we al vaker een gesprek gehad en kenden we dus al, maar Adri zagen we voor de eerste keer, dus eerst wat kennismaken.

Daarna een goed gesprek van bijna 2 uur, de inhoud zal ik jullie besparen. Toen mochten we even weg. Na een paar minuten mochten we weer komen en dan zouden we de ‘uitslag’ horen.
Goeeed‘ zeiden ze toevallig precies tegelijkertijd, als opening van dit stukje gesprek. Maar vervolgens: ja, het is ook goed! We willen jullie selecteren! Welkom bij MAF! (zoiets, want wat er exact na ‘goed’ gezegd werd ging een beetje half langs me heen).
Maar daarna overheerste voornamelijk het gevoel van dankbaarheid en verwondering. Na al die onderzoeken en gesprekken staat zwart op wit je sterke, maar zeker ook zwakke punten. En we weten wel, we hoeven niet volmaakt te zijn en de mensen die MAF uitzendt zijn dit ook zeker niet, maar je voelt je dan wel klein en we beseften extra goed dat we ons levenslot niet in eigen hand hebben. Gelukkig ook maar niet, want wat zou je dan doen?!

Voor dit alles geldt wel de voorwaarde dat Dick de benodigde vliegtest nog wel positief afsluit!! We hopen dan ook dat dit niet te lang zal duren voordat het weer mag, fijn om dat af te kunnen sluiten..

En wat nu verder?

Na het gesprek hadden we ontmoetingen met het team van MAF NL. Erg fijn en warm welkom gehad. Daarna volgden wat besprekingen over wat we nu allemaal kunnen en moeten regelen. Een hoop huiswerk en ‘leesvoer’ kregen we mee naar huis. Zo zijn we momenteel bezig met het vormen van een TFC (Thuis Front Commissie), denken we na over de verdere planning, hebben we binnenkort een dagje online met verschillende mensen van MAF om het een en ander met hen te regelen. Een van de dingen is ook het inschrijven bij de Bijbelschool in Engeland. De planning ziet er nu zo’n beetje zo uit dat we begin 2022 in Engeland hopen te zijn. Hoelang we hopen te gaan weten we nog niet. Minimaal is 3 maanden voor de basismodules die je daar volgt. Daarna kan je nog verdiepende modules en verdere scholing volgen, wat ook wel weer raadzaam is, maar aan dit alles zit een behoorlijk kostenplaatje en dat moeten we allemaal nog goed uit gaan zoeken…

Een ander ding is dat we binnenkort een eerste officiële nieuwsbrief i.c.m. wat papieren van MAF NL hopen te gaan maken en verspreiden. T.z.t. krijgen we een eigen pagina op www.maf.nl, maar voor die tijd kunnen we al zoveel mogelijk adressen verzamelen van mensen die geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief en ook in de toekomst op de hoogte gehouden willen worden over onze (voorbereiding op) uitzending. Wilt u/wil jij dat? >Klik dan hier om de benodigde gegevens achter te laten.<

Tussen alle regeldingen door gaat het gezinsleven ook door. Zo hoopt Ruth vanaf volgende week weer 2 morgentjes naar de peuterspeelzaal te gaan, Samuël mag vanaf 1 maart naar school en no. 3 verwachten we ook binnenkort (21 februari uitgerekend, bij de anderen liep ik weekje langer, dus komt allemaal een beetje tegelijk). Oftewel, turbulentie genoeg in huize Schenkeveld, maar we houden ons rustig hoor.

Tot slot

Ook in deze mogen we ervaren dat alles, maar dan ook álles in Gods zorgende hand is! Wat en wanneer Hij het doet, is het goed.
We mogen de Heere danken voor deze voorspoedige weg, bidden om Zijn verdere leiding en wijsheid, ook in alle stappen die we nu weer mogen en kunnen zetten in dit traject. Bid u/jij mee?

Een hartelijke groet uit Deil!

Leesvoer en een maf cadeautje
(handgemaakt in Tanzania)

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *