Site Loader

“Geduld is de metgezel van wijsheid.”

Augustinus

Dat ons geduld op de proef is gesteld is inmiddels wel duidelijk. Maar tegelijk moeten we Augustinus ook gelijk geven met zo’n mooie uitspraak. Alleen dat we als mens die wijsheid niet in pacht hebben, maar we daarvoor bij de Heere mogen komen, geeft ook weer een bepaalde ontspannenheid. We willen jullie weer even bijpraten over de situatie tot nu toe.

Instrument Rating
De laatste blog van eind september ging over het behalen van het CPL en we schreven over dat Instrument Rating nog op de planning staat, maar dan wel in de ijskast aangezien we even goed op de uitgaven moe(s)ten letten en we hard gingen sparen. Maar we hebben goed en verwonderend nieuws: Dick zit nu middenin zijn lessen om op instrumenten te mogen vliegen dankzij een weldoener. We hebben onze les geleerd: geven is makkelijker dan ontvangen! Wat blijven we als klein mens toch altijd maar zelf ons best doen, we zijn daarin eigenlijk net een kind wat zegt: ‘Zelf doen!’. We zijn heel verwonderd over deze onverwachte stap en Dick geniet enorm van dit leerproces. Hij mag nu letterlijk met zijn hoofd in de wolken zijn…
Waarvoor het uiteindelijk allemaal mag dienen? Dat kunnen we denk ik pas aan het einde van ons leven zeggen. We wisten het al, maar ondervonden het nu weer extra goed: wij zijn niet de leiders van ons eigen leven!

Als het mooi weer is en je leert op instrumenten vliegen (wat je juist nodig hebt bij het vliegen door en boven de wolken)? Dan krijg je gewoon een speciaal brilletje op waar spieken wel erg lastig wordt…

Sollicitatie
Verder zijn we inmiddels al een tijdje verder dat de weg naar het MAF-pilootschap werd afgesneden. Maar MAF was en is voor ons niet afgesloten. Na een aantal maanden van ‘rust’ waren we in afwachting of er soms een passende vacature bij MAF International (de uiteindelijk uitzendende organisatie uit Engeland) kwam. Deze kwam niet en samen met MAF NL hebben we besloten om een open sollicitatie te schrijven. Deze was net de deur uit, toen er een interessante vacature online kwam. We willen het verhaal nu op deze plek nog een beetje beperkt houden, maar inmiddels zijn er verschillende gesprekken achter de rug en wachten we nu een samenvattende reactie van MAF International af. Bidden jullie met/voor ons mee? Dat Zijn wil mag geschieden, ook in deze zaken! We hopen binnenkort meer hierover te kunnen vertellen.

Persoonlijk
Verder hebben we als gezin een maandje geleden allemaal covid gehad. Vorig jaar heeft Dick het ook gehad, maar dit keer was het wat pittiger. Maar we mogen dankbaar zijn dat we het nu achter de rug hebben en we goed opgeknapt zijn. Hopelijk nu een voorraadje natuurlijke antistoffen…

Ook zitten we momenteel in een rustige periode wat werk betreft. We hopen én bidden dat dit na de feestdagen en de jaarwisseling weer meer mag worden. Tegelijk is het ook wel een prettige bijkomstigheid dat het werk nu eventjes rustig is, zodat Dick zich goed op de opleiding kan richten.

Dit was het weer even voor nu. Aan het eind van een kalenderjaar is het altijd goed om eens terug te kijken. Terugkijkend op het jaar 2021 gaat deze bij ons ’te boek’ als weer een jaar met allerlei wendingen. Dingen die voor ons voorheen als bijna onmogelijk leken, zoals het halen van een commercieel vliegbrevet en nu ook nog het stuk opleiding van Instrument Rating. Verder was het ook een moeilijke en tegelijk leerzame wending dat de weg naar MAF-piloot stopte, maar ook deuren en mogelijkheden open gingen waar we nooit over nagedacht hadden, zoals de functie als Operations Manager dat dat geschikt zou kunnen zijn voor Dick.
Ook was het het jaar dat Jafeth in ons gezin kwam. We voelen ons rijk gezegend met ons drietal! Het lied van ‘Wat de toekomst brenge moge’ geldt voor iedereen, maar ook het lied ‘Toekomst vol van hoop’ mogen we ons voor ogen houden.

Ook al zijn er duizend vragen, al begrijpen wij U niet, U blijft ons met liefde dragen, U die alles overziet. U geeft een toekomst vol van hoop; Dat heeft U aan ons beloofd. Niemand anders, U alleen, leidt ons door dit leven heen.

Stukje uit het lied ‘Toekomst vol van hoop’

En met de Kerst in het vooruitzicht mogen we uitzien naar het Licht wat gekomen is in een donkere wereld. Maria was ook vervuld met grote vragen, maar toch mocht ze ook vol vertrouwen haar weg gaan, want de Heere was met haar! Ook de wereld anno 2021 lijkt zo donker. Maar door alle moeiten en verdriet heen heeft God een plan met de wereld. Een plan met u, jou en ons. Hoe onmogelijk sommige levenspaden dan ook lijken, als Hij erbij is, dan is het goed! Of zoals Corrie ten Boom het eens zo mooi verwoord heeft: ‘Er is geen paniek in de hemel! God heeft geen problemen, alleen plannen.’ Leer mij Uw weg, o Heer’!

We wensen jullie allen gezegende Kerstdagen én 2022 toe! Hartelijke groet uit Deil

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *