Site Loader

Op 5 oktober zijn we naar de oriëntatiedag van de MAF geweest. Dit was de eerste keer dat ze dit event, genaamd Next Destination, hielden. Samen met nog heel wat andere geïnteresseerden kwamen we bij elkaar in de hangaar van de MAF.

Kees Janse, piloot in Papua, was met verlof en vertelde zijn verhaal. Hier werden we alleen maar enthousiaster van. Daarna waren er workshops. Dick volgde 2 workshops die meer gericht waren op het piloot zijn/worden bij MAF. En ik volgde o.a. een workshop over ‘vrouw zijn in het veld’. Thuis hadden we allerlei vragen die door onze hoofden gingen op papier geschreven. Zo had ik (Mardine) de grote vraag: ‘Wat doe ik mijn kinderen aan? Ontneem ik ze die fijne basisschooltijd en mogelijk ook de VO-tijd?’
Bij de workshop over ‘vrouw zijn in het veld’ kon ik de vraag stellen aan de vrouw van Kees Janse, Elsbeth. En wat ben ik haar dankbaar, ze ontnam me alle ‘leeuwen en beren’ en noemde juist allemaal positieve kanten van de ‘home-schooling’. Thuisonderwijs is in Nederland juridisch niet zomaar mogelijk, maar als je uitgezonden wordt voor bijvoorbeeld MAF is het een andere situatie. Het hangt af van de plaats waar je terechtkomt of thuisonderwijs nodig is. Mocht dit in de toekomst zo zijn, dan ben ik blij met mijn PABO-papiertje. Niet persé nodig, maar toch handig!

Ik kwam op internet dit plaatje tegen en vond hem te leuk om niet hierbij te vermelden. Het is maar door welke bril je kijkt:

Al met al was het een waardevolle dag met veel informatie, genoeg stof om weer mee verder te gaan. Op naar de Interessedag van 1 november!

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *