Site Loader

Weer een maandje verder en we praten jullie graag even bij.

Persoonlijk

Met ons als gezin gaat het goed! Onze peuters hebben zo hun bekende fases (heel lief samen/alleen spelen, andere moment elkaar in de haren vliegen…). Maar al doende leert men, zij en wij als ouders 😉
Verder zijn we nu ruim 22 weken in verwachting van ons 3e kindje. De 19-weken-echo (voorheen deden ze dat met 20-weken) zag er goed uit. Geeft geen garanties, hoeven we ook niet, maar toch weer mooi en fijn om een springend kindje te zien.
Wel heb ik veel bekkenklachten, wat het niet altijd zo makkelijk maakt. Maar met wat extern aangeboden hulp en intern georganiseer redden we het wel 🙂

Training

Dick vliegt lekker door voor de vlieguurtjes en de training. Zo heeft hij afgelopen zaterdag samen met een vriend en vader-van-vriend een driehoekje Nederland gevlogen. De route was als volgt: Teuge > Maastricht > Rotterdam > Groningen > Teuge. Een leerzame GEB-vlucht. De GEB-vluchten schieten daarmee ook op. Nog 3 vluchten moeten gedaan worden, maar door de geldige corona-maatregelen is niet alles mogelijk dus schuiven we wat door naar 2021 DV.

Naast alle techniek, blijft pen en papier ook nodig in de cockpit.

Over corona-maatregelen gesproken…

Veel mensen staan op de ‘wachtlijst’ om eens een vluchtje met Dick mee te vliegen. Vooral mensen die een uur of anderhalf een rondje willen doen. Vanuit de vliegschool is nu tijdelijk besloten dat het even geen tijd is voor ‘fun-vluchtjes’. Dus mensen op de wachtlijst, het duurt nog even, maar we hopen op betere tijden.

Theorie

Verder leert Dick hard door voor zijn ATPL-studie. 4 van de resterende 6 vakken heeft hij onlangs ook verplichte (online) lessen voor gevolgd bij de groundschool. In januari hoopt hij voor 3 vakken examen te kunnen doen, hopelijk weer met zo’n goed resultaat als de vorige 8 examens 🙂 De laatste examens moeten we nog even zien. Misschien nog eentje in februari, en anders hopen we dat na de komst van de baby af te kunnen ronden. Als alles goed mag gaan hopen we eind februari tijd te kunnen nemen voor het nieuwe wondertje. En ook in combinatie met Samuël die per 1 februari naar groep 1 mag zal die tijd vooral in het teken staan van het gezin. En dat is goed ook!

Mondkapjes

De mondkapjes-handel is wel echt een handel te noemen. Vanaf de woensdagavond dat er in het nieuws iets genoemd werd over mondkapjes in winkels enz. loopt het storm hier. Eigenlijk hadden we genoeg mondkapjes gezien en gemaakt, maar door de enorme vraag en toch wel lucratieve handel hebben we de naai- en lockmachines weer van stal gehaald 😉 En ik heb een 3e persoon in de maatschap genomen. Haha, klinkt als een goedlopend bedrijf toch?!
Dus nog mondkapjes nodig? Op deze pagina staan de huidige stoffenvoorraad.

Tot ong. eind november worden er nog mondkapjes gemaakt, althans, als de zwangerschap het toelaat want ik moet niet teveel hooi op m’n vork nemen… (blijft m’n leerpunt…). Daarna hoop ik de overgebleven voorraad nog te kunnen verkopen, want we hebben zelf geen tientallen mondkapjes nodig 😉

Voorbereiding selectie/sollicitatie

In voorbereiding voor de selectie bij MAF Nederland (sollicitatie klinkt logischer, maar men noemt het selectie) was een psychologisch onderzoek van ons beiden verplicht. Omdat we nog jonge kinderen hebben hoefden zij niet onderzocht te worden.

Eind september zijn we bij InTransit langs geweest. Van te voren moesten we onze CV’s en een levensverhaal + ingevulde vragenlijsten toesturen. Daarover hebben we eerst 1,5 uur een goed gesprek gehad. Vervolgens stonden er een aantal testen te wachten. De eerste test was er eentje van ong. 575 vragen…Pffft, en dan vragen als: ‘Het werk van een boswachter spreekt me wel aan’, ‘Ik ben bang voor spinnen’, maar ook ‘Ik denk wel eens aan zelfmoord’ of ‘Mensen sluiten vriendschappen om er vooral zelf beter op te worden’ (of iets in die trant). Maar als een creatief brein een vraag als ‘Ik zie mensen, dieren of dingen die andere niet zien’, dan denkt dat creatieve brein: ‘Oké, hier kunnen ze waanbeelden mee bedoelen, maar andere kant en positiever gezien kunnen ze ook het oog voor details bedoelen’. Dus dan voer je gewoon ‘eens’ in en vervolgens krijg je een vreemde blik van de onderzoekster en manlief of je wel in orde ben….. Achja, wat zullen we ervan zeggen.
Andere vragenlijsten volgden en na ong. 900 vragen was het voorbij. Vorige week hebben we een goed nagesprek gehad, onduidelijkheden zijn rechtgezet en zo hebben we een goed psychologisch onderzoek afgerond.

Verder…

Danken we iedereen die ook in de afgelopen maand weer meegeleefd heeft. En dat is op vele manieren! We voelen ons gesteund door velen en daarvoor zijn we bovenal ook de Heere dankbaar voor!

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *