Site Loader

Oké, ze hebben niet veel met elkaar te maken, maar ik dacht, weer eens tijd om jullie bij te praten over de laatste gebeurtenissen/ontwikkelingen. Terwijl Dick 6 dagen in de week een paar uurtjes per dag de stoel achter de computer verslijt, gebeuren er nog genoeg andere dingen. Trouwens, de examens van het 1e blok staan nu gepland. In juli hoopt Dick vanuit huis een weekje in de schoolbank te zitten (dat wordt voor mij dus veel uitjes verzinnen voor de kinderen). Dan hoopt hij in augustus in 8 vakken examen te doen. De examentraining gaat goed! Op het officiële examen moet je minimaal 75% goed maken, en nu met de training zit hij bij de meeste vakken daarboven.

Verder vliegt Dick af en toe wel, maar iets minder dan voor de corona-maatregelen. Momenteel mag er 1 passagier tegelijk mee in het vliegtuig, maar hopelijk worden die regels weer snel verruimt…

Oven

Misschien denk je wel, wat heeft een oven te maken met ons MAF-gebeuren. Nou het zit zo. De oven in ons huis was niet meer de nieuwste maar werkte altijd perfect genoeg voor ons. Tot eind 2019, de oven-stand kapot. Balen, want die gebruiken we het meest. Een nieuwe inbouwoven was voor ons geen optie. Als alles goed mag gaan hopen we hier geen 3 jaar meer te wonen en daarvoor zijn die inbouwovens iets te duur (aangezien de kans groot is dat volgende bewoners deze keuken zouden vervangen). Dan maar via Marktplaats. Uiteindelijk een passende, frisse oven gevonden. Niet de goedkoopste, maar vooruit, dit kon ermee door. Een paar maanden gebruikt en toen werd de zelfgemaakte pizza niet gaar. Het zal wel aan de pizza liggen (herken je dat? Veel te veel groenten enz. op zo’n pizza, want hee, je moet wel aan je vitamientjes komen…), maar als later ook een cake of boterkoek niet gaar wil worden zal het toch de oven wel zijn. Balen, want voor een paar maandjes gebruik was hij dan wel weer duur.
We moeten weer op zoek. Toen kwam er op een van de sociale mediums een foto voorbij van iemand uit onze kerk die trots was op zijn zelfgeplaatste, nieuwe keuken (en terecht hoor!). Maar bij de foto van de oude keuken zag ik nog een prima oven zitten (jaja, onze maatstaven passen zich al aan bush-kwaliteit hè :P). Weet je wat, een brutaal mens heeft de halve wereld (niet brutale de andere helft). Ik een berichtje gestuurd met netjes eerst een compliment over z’n nieuwe keuken en toen voorzichtig maar gevraagd of z’n oude oven soms te koop staat. Wat bleek, tegenwoordig worden ovens zonder stekker afgeleverd, zodat erkende installateurs ook werk blijven hebben. Maar deze handige keukenman kon het wel zelf, maar als je geen stekker erbij geleverd krijg, juist, dan knip je gewoon die oude stekker af. Vervolgens wil je je oven maar bij de stort brengen, totdat ik het berichtje stuurde. We mochten hem gratis komen halen, maar moest er wel een nieuwe stekker aan.
Zo gezegd, zo gedaan. Voor nog geen tientje een nieuwe stekker eraan en we kunnen weer lekker bakken.

Maar toen de oude oven nog. Die mooi op Marktplaats gezet, erbij vermeldt dat waarschijnlijk de ventilator stuk is, maar de magnetron en misschien meer standen het nog deden. Ik kreeg wat biedingen, maar ik wachtte even. En 2 weken daarna, toen de oude oven toch wel in de weg ging staan, kwam daar een serieus bod. Exact het bedrag wat we ervoor betaald hadden eind 2019. We dachten, het zal wel verkeerd zijn, er zal wel een nulletje teveel ingetypt zijn. Maar nee, de beste man kwam hem al snel halen. Dick er nogmaals bij vermeld dat er wel wat aan mankeert. Ow, dat had hij niet goed gelezen, maar het ging hem toch maar om de magnetron. Dat oude mannetje blij, wij blij. (Hopelijk heeft die beste man een aardig buurman ofzo, of er rijdt nog steeds een man op leeftijd met een oven achterin z’n auto, want hij zag er niet capabel genoeg uit om dat loeizware ding te tillen…).
Maar toen kwam onze les. We zeiden tegen elkaar: ‘Ook toevallig hè, precies dat bedrag wat wij betaald hadden, krijgen we nu ervoor terug!’ Maar nee, zeiden we daarna, ook deze misschien ‘kleine’ dingetjes worden bestuurd door de God van hemel en aarde die álles bestuurd! Juist in een tijd dat andere mensen voor ons geld willen ophalen, komt zoiets ook weer op z’n pootjes terecht.

Vlog

Onlangs bestonden de vlogs van Caroline van de Puntuit een jaar. Toen ze in het filmpje vertelde dat ze eigenlijk vliegtuigfan is én in de toekomst meer video’s met een boodschap wil gaan maken, was het voor mij 1+1=2. Ik stuurde haar een berichtje met ons MAF-verhaal en dat dat misschien wel eens mooi was voor een vlog. En ze was gelijk enthousiast en binnen de kortste keren stond ze voor de deur. Meer zien, kijk dan onderstaande vlog. Pas op, want je ziet ze vliegen hoor!

Leuk gedaan Puntuit! Complimenten aan Caroline én cameraman Paul!

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *