Site Loader

Tsja, hoe moet je een blog noemen om jullie weer eens ‘bij te praten’ over hoe het nu allemaal gaat en wat de voortgang mag zijn.

Schok
Allereerst over de schok. Vorige week kregen we het verdrietige bericht van Papoea, dat een MAF-pilote om het leven is gekomen. Hier staat het nieuwsbericht op de site van het RD. Allereerst gaat de gedachte door je heen: ‘Wat als ons dat zou overkomen? Ben ik bereid?’ Daarna kwam ook even de gedachte bij Dick: ‘Ook zij heeft al die tijd en energie gestoken in het leren en trainen, en dan zo eindigen? Waar doe je het dan voor?’ Maar die gedachte ging al snel gelukkig weer weg en zeiden we ook: ‘Ze stelde haar leven in dienst van de Heere, alleen wij als mensen hadden het zo nooit bedacht.’ Afgelopen zaterdag had Dick nog een online meeting met alle piloten in opleiding bij de MATC en daar ging het natuurlijk ook nog even over dit ongeval en overlijden. Een van de trainers zei nog dat ze had gezegd dat ze het vliegen voor MAF wel haar hele leven vol kon houden, alleen ze wist niet dat haar leven zo kort was. Heel heftig dan! En we mogen wel bidden voor haar achtergebleven familie en anderen, en natuurlijk ook voor de (plaatselijke) MAF-collega’s!! Wat komt het volgende Bijbelvers dan dichtbij:

‘Want Mijn gedachten zijn niet ulieder gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de HEERE.
Want gelijk de hemelen hoger zijn dan de aarde, alzo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen, en Mijn gedachten dan ulieder gedachten.’

Bijbel, Jesaja 55 : 8 & 9

Voortgang mei 2020
Theorie
De examens van het eerste blok gingen niet door in april. Inmiddels is er gelukkig wel weer wat bekend. In juli hoopt Dick een weekje school te hebben, allemaal online zoals het er nu uitziet. En in augustus hoopt hij alsnog examens te kunnen maken. Maar voor alles: zo de Heere wil en wij leven!
Fijn om weer een datum te hebben om zo doelgericht te kunnen leren. Mooi om te zien dat er in de examentraining die Dick elke dag doet een stijgende lijn zit qua resultaten. Oftewel, hij is nu meer en meer klaar voor de echte examens. Binnenkort start hij al wel met het leren voor het 2e blok (op advies van de school), maar even zien hoe dat in praktijk gaat werken.

Praktijk
Verder heeft Dick weer een paar trainingsvluchten achter de rug en de eerste fase-check goed doorstaan. (Steeds na ong. 3 trainingsvluchten gaat er een instructeur van MATC mee om te kijken hoe de voortgang is. Hierna volgt een verslag met sterkte punten en werkpunten. Heel goed natuurlijk!)
Dick heeft nu 4 trainingsvluchten gedaan. Omdat door de corona-maatregelen er geen passagiers mee mochten heeft Dick de laatste paar weken wat minder gevlogen dan daarvoor, maar nu mag er weer 1 passagier mee. Dit is én gezelliger én je kunt de kosten een beetje delen dus ook fijn. Meevliegen? Hou de agenda in de gaten!

Mondkapjes
Wat anders. Vorige week kreeg ik een belletje van een vrouw uit onze kerk. Ze had een idee, nouja, haar zoon gaf eigenlijk de aanzet. We leven in vreemde tijden, maar toch moeten we ook een beetje verder. Zo is het dragen van een mondkapje in het OV vanaf 1 juni verplicht. Verder zijn er steeds meer mensen die ze dragen of in ieder geval eentje (of meer) in huis willen hebben voor het geval je ze nodig hebt. Nu was het idee om wasbare mondkapjes te gaan maken. Ze wil dit doen met de opbrengst voor ons opleidingstraject. Gaaf toch?! Zo gezegd, zo gedaan. Zij ging aan het werk en ik (Mardine) zou vooral de PR doen. En dat liep na een dag al aardig goed mogen we zeggen. 58 mondkapjes zijn inmiddels in bestelling. Ze zijn €4,- per stuk, en 10 stuks voor €35,-. Ze zijn van katoen, te wassen op 60 graden (denk hierbij wel aan welke kleur was je doet op 60 graden, het milieu bestaat nog steeds hè…) en te krijgen in allerlei kleurtjes/motiefjes. Ze zijn te verkrijgen in een volwassen formaat, maar er wordt gewerkt aan een kindermaatje.
Ook mondkapjes nodig? Stuur een mail naar info@mafschenkeveld.nl of een bericht via de verschillende media-kanalen.
Zelf geen mondkapje nodig, maar ken je iemand die deze wel nodig heeft? Stuur dit bericht gerust door! Bedankt alvast voor jullie steun! Meer informatie kan je op deze pagina vinden.

Tenten
De tipi-tenten waar ik eerder over schreef gaan goed! Zo goed zelfs, dat ik ook personeel in dienst heb, haha. Wel fijn personeel, want ze komt vrijwillig helpen met het knippen van de tenten.
En iedere tent is een feestje om te maken (oké, wel eerlijk blijven, soms ben ik niet achter m’n naaimachine vandaan te halen… en de kinderen slapen inmiddels heerlijk door dat gerammel van de lockmachine heen, gelukkig!). Onderstaande tent gaat eind van de week zelfs naar Luxemburg, voor een meisje van 7 die daar dan samen met haar moeder heerlijk boekjes in kan lezen. (Denk je nu: Wat? Zo’n maffe tipi-tent helemaal naar Luxemburg? Jaja, er gaan er zelfs 2. Dat heb je met een zwager en schoonzus die daar wonen, haha 😉 )
Ik heb stof genoeg op voorraad gehaald, dus ook een tent bestellen? Kijk maar eens op deze actiepagina.

Idyllisch plaatje zo toch? In je eigen achtertuin, voor je moestuin (links) en aardbeienveldje vol aardbeien-in-wording

Dit was weer genoeg voor nu. Tot een volgende keer!

Mardine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *