Site Loader

Wat zou jij doen, wanneer er iemand waarmee je staat te praten voor je ogen wordt neergeschoten? Wat zou jij doen, wanneer je de kans krijgt om samen te werken met een iman? Wat zou jij doen, wanneer je met een atheïst een vrouw helpt in de bevalling van een overleden kindje en de atheïst vraagt je jouw God van liefde te laten zien? Wat zou jij zeggen, wanneer iemand vraagt je te bidden tot jouw God omdat zijn god niet hoort? Wat zou jij doen wanneer een persoon geneest na zo’n gebed? Wat zou jij doen wanneer je ’s nachts wakker wordt en je hoort iemand in nood, en het blijkt een vrouw te zijn die wordt mishandeld door haar man, maar ‘die man is ook politieagent en het gebeurd al heel lang’ aldus de bewaker?

Allemaal moeilijke vragen die best ver van ons bed zijn. Maar vandaag kregen we les van een zeer interessante gastdocente. Het ging over integrale missie. Wat een stoffig begrip. Maar ze blies de stof er al snel af, door om half 10 op maandagmorgen te beginnen met de vraag: Stel, je mag nu vragen stellen aan God. Wat is je top 3? Zo, wakker worden! Wat zou jij aan God willen vragen, of je nu gelovig bent of niet?

Ze vroeg veel door. Want ongelovig, seculier, bestaat eigenlijk niet. Iedereen gelooft in iets. En nog zo’n vraag: wat is het verschil tussen een ‘goed’ persoon en een ‘goede’ christen? Wie staat er aan de leiding van jouw leven? Wie zit er op de troon? Wie is Jezus voor jou?

Wat is de boodschap van Kolossenzen 3 verzen 17 en 23 dan aan de orde van de dag: wat je ook doet, in woord of in daad, doe het alles in de naam van de Heere Jezus! Tot Zijn eer!

Ze vertelde over een conferentie met hooggeplaatste christelijke leiders. Voordat ze de conferentie opende ging ze nog even naar het toilet. Toen ze de deur opendeed en er een grote rommel aantrof blies ze de opening van de conferentie af. Want als je mag geloven dat God je Vader is, de wereld met alles erin van Hem is, waarom maken we dan een rommel en laten we het ook zo achter? Ook dat toilet is dan van Hem en daarvoor wil je het toch netjes achterlaten? Interessant, maar wat hebben we dan nog een hoop te leren. En tegelijk de ontspannenheid: we zijn Jezus niet! Hier op aarde blijft alles verbroken. Maar Hij komt terug en maakt álle dingen nieuw!

Ook gaf ze ons het gebed mee wat je iedere morgen weer kan bidden: ‘God, mag ik de wereld zien door Uw ogen?’

Wat zijn we ook als kerk nog niet uitgeleerd. Want als kerk ben je ‘het lichaam van Christus’. Stralen we dat ook uit? Staan we zo ook in de gemeenschap waarin we een plekje hebben? Leven wij Gods roeping uit? Want die hebben we allemaal. Niet allemaal in Liberia (dat zou wat zijn zeg…), maar ‘jij in jouw klein hoekje en ik in ’t mijn’. Zijn wij het zout en het licht?

Zo, dat was een goede start van week 8! Week 8!!! Nog 3 weken en dan is het gewoon voorbij. De tijd hier vliegt voorbij. Afscheidsfeestjes, RAFT-plannen (een plan hoe je goed afscheid neemt, excuses maken, mensen bedanken, en dat soort dingen, om er bewust bij stil te staan) en zin om ook wel weer in te pakken staan op de agenda en gaan door ons hoofd.
Tegelijk hebben we ook wel weer zin in oer-Hollandse dingen. Erwtensoep, lekker Nederlands brood en beleg, onze zondagse ontbijttraditie, stamppotten… Zo hebben de kinderen hun menu al voor de eerste maandag wanneer we thuis zijn kenbaar gemaakt: stamppot van andijvie met spekjes. Heerlijk!

Ondertussen vergadert onze TFC voor de 2e keer zonder ons. Het is de kunst van het loslaten voor ons. Maar we doen het met een gerust hart. Wat zijn we blij met en dankbaar voor ze!! Zo brainstormen ze over een mooie avond, voor jong en oud, op zaterdagavond 28 januari 2023. Hou de avond vrij! Het wordt een mix van muziek, stukje van ons én een echte verhalenverteller met een héle hoop ervaring in het MAF-wereldje. Dat wil je niet missen!

Het wordt nu ook een stuk frisser hier en zijn de laatste dagen grotendeels mistig. Dat levert dan wel weer wat fijne plaatjes op. Hieronder wat kiekjes van de laatste week. Tot spreeks en ziens maar weer! Gods zegen!

We namen een dreumes mee uit NL, we hopen met een peuter terug te komen…
De parkeerplaats voor The Stables, waar vroeger de paarden stonden, nu 3 gezinnen wonen.
En daar ontdekte onze ‘buurvrouw’ ineens een echte rode paddenstoel met witte stippen.
Onze spillebenen gingen even kijken.
Met de liefste juf van Engeland!

Mardine

One Reply to “Wat zou jij…?”

  1. Wat een mooie blog weer! We genieten steeds weer van de inkijkjes die je geeft!
    Nog een paar goede weken daar!
    Groet Jan& Carolien+ kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *